Jachttuigerij
Het tuigen van een jacht mag geen 'sluitpost' zijn op de begroting van het kostbare bezit. De zeilen zijn immers de motor van een jacht. De optimale afstelling, schootvoering en masttrim bepalen voor een groot deel het vaarplezier. Een jacht goed optuigen is geen karweitje voor een achternamiddag. Vele zeilers en jachtbouwers hebben al ontdekt dat het werk voor specialisten is. Daarom maken steeds meer zeilers en werven gebruik van onze diensten. Uw zeiljacht verdient het dat een specialist samen met u voor de beste prestaties zorgt. Praat daarom eens met de deskundigen van Masten en zo..!, uw vertrouwde hulp bij de optimale afstemming.

Service
Niet alleen voor nieuw te tuigen jachten kunt u een beroep op Masten en zo..! doen. Wij komen ook graag bij u aan boord om de bestaande uitrusting te verbeteren, te repareren of te vervangen.Op grond van onze jarenlange ervaring in de watersport kunnen wij snel vaststellen wat bijvoorbeeld aan staand en lopend want verbeterd kan worden. Masten en zo..! werkt behalve voor "nieuwbouw" op basis van een vaste uurprijs. Zo weet u meteen wat iets gaat kosten en wat de verbeteringen kunnen zijn.Masten en zo..! gaat het "kleine" werk beslist niet uit de weg. Wie met een Optimist, een Flits of een Yngling bij Masten en zo..! aanklopt, vindt hiervoor een enthousiaste partner, die beslist nog wat praktijktips (of een sterk zeilverhaal) in petto heeft.

Advies
Watersport en openheid horen bij elkaar. Even bij de buurman in de haven kijken hoe die iets heeft opgelost, leidt vaak tot een gezellige "après sail". Maar buurman weet lang niet alles en dan is het goed dat de deskundigen van Masten en zo..! kunnen worden benaderd voor een afzonderlijk advies. Masten en zo..! is dealer van alle bekende merken. De praktijk heeft evenwel uitgewezen dat Marcel de Jong en zijn mensen u beter kunnen assisteren bij de klus. Samen maken wij dan van uw jacht een vriend die altijd "met het pinkje te besturen is". En dan weet de rechtgeaarde watersporter dat het piekfijn voor elkaar is.

Praktijkervaring
Zeilen is een voortdurend gevecht met wind en water. De wedstrijdzeiler probeert zijn tegenstander af te loeven; de toervaarder wil veilig mogelijk op de plaats van bestemming zijn. Of dat bootje in de verte inhalen. Jarenlange ervaring hebben Marcel de Jong en zijn collega's bij Masten en zo..! geleerd de benodigde verbeteringen te onderkennen. Niet alleen in wedstrijden, maar vooral bij tochten over zee, wanneer een schip werd overgezeild naar een verre haven in een zonnig gebied. Dat voortdurend bezig zijn met de optimale stand van zeilen, mast, wanten en schootvoering leverde een schat aan ervaring op, die zij graag overdragen aan andere zeilers. En beslist niet alleen aan wedstrijdzeilers.

Rolreefinstallaties winnen steeds meer terrein in de zeilsport, ook in de wedstrijdzeilerij. Wij hebben er ruime ervaring mee, die we graag met u delen. En dat betekent bijvoorbeeld lang niet altijd meteen maar vervangen door nieuw. Reparatie kan in veel gevallen best lonend zijn. Draait het toch uit op montage van een nieuwe installatie, dan is in sommige gevallen inruil bespreekbaar! Heeft u nog geen rolreefinstallatie? Wij nemen de mogelijkheden graag met u door, eerlijk en recht door zee.

Leveranciers:
   

Masten en zo..! is dealer van tal van gerenommeerde producenten van masten. Het gaat daarbij uitsluitend om masten van bewezen merken die wij daarom graag in ons assortiment hebben. Uitstekende kwaliteit is voor alles ons uitgangspunt. Dat, gekoppeld aan ons vakmanschap, is uw garantie voor onbezorgd vaarplezier. Met het gekozen merk vervaardigd Masten en zo..! een mastplan dat voldoet aan uw wensen en conform de specifieke eisen van uw jacht.

Naast genoemde bekende merken maken we zelf, voor de wat kleinere jachten (tot 31 ft.), masten en gieken; deze zijn prijs-technisch concurrerend en hebben een korte levertijd.
En dát heeft vooral in het vaarseizoen voordelen; u wilt immers niet te veel kostbare zeiltijd missen.

Wij van Masten en zo..! zijn erg actief in verschillende eenheidsklassen als Regenboog en Yngling. Waarom? Omdat we het zelf doen. Daarom weten we hoe belangrijk materiaal is om als eerste over de streep te komen, zeker in een eenheidsklasse, waarin de verschillen erg klein zijn. We zijn er dan ook trots op dat het Yngling team zich tijdens de Olympische Spelen in Beijing naar zilver zeilde met een door ons compleet getuigde boot. Juist daar is kwalitatief hoogwaardig materiaal medebepalend voor de einduitslag. Daar werken wij graag actief aan mee. Goud voor het Sonar team op de paralympische spelen 2012 ook deze boot is door ons getuigd en wederom zijn we trots. Selden Engeland heeft Masten en zo..! als hoofddealer in Nederland aangesteld.

Prijslijsten verschillende onderdelen:
   
Leveranciers: